Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΝΙΚΟΣ ΝΑΣΚΟΣ

…Κύπελλο Ελλάδος λοιπόν!

Συνέντευξη- αφιέρωμα ενός πολύπειρου παίκτη
για τον θεσμό των εκπλήξεων...

Mένει μόνιμα εκτός Αθηνών, παρόλα αυτά το Κύπελλο Ελλάδος συνεχίζει να τον συγκινεί όσο πριν από 23 χρόνια! Πέραν αυτού όμως, το Ελληνικό Subbuteo είναι ευγνώμων στον Νίκο Νάσκο γιατί η διαρκής παρουσία του διασφαλίζει την παράδοση απλών μαθημάτων ήθους και υγιούς subbuteϊκής νοοτροπίας για αρκετά χρόνια ακόμα.

Γεια σου Νίκο και Χρόνια Πολλά. Είσαι ένας από τους «μπαρουτοκαπνισμένους» στον θεσμό του Κυπέλλου με πολύχρονη παρουσία υψηλού επιπέδου, πες μας λίγα λόγια γι αυτό.
- Η πρώτη διοργάνωση που πήρα μέρος ήταν την περίοδο 1983-84, παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα, όταν ξεκινήσαμε μια παρέα δέκα παιδιών στη κυριολεξία από το Άργος για να φτάσουμε στην Αθήνα με σκοπό την πρώτη μας συμμετοχή σε διοργάνωση του αγαπημένου μας παιχνιδιού.
Όπως και οι περισσότεροι παίκτες της εποχής εκείνης, βρεθήκαμε από την γειτονιά μας και στα σπίτια των φίλων μας, στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Holiday Inn, σε μια διοργάνωση που θα έπαιρναν πάνω από 500 άτομα, χαμός!!!
Τότε έγινε η αρχή για μένα και την παρέα μου και όλα κυλούσαν σε παρόμοιους αγωνιστικά και διοργανωτικά ρυθμούς ολόκληρη την δεκαετία του ’80 μέχρι και τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του ’90. Φοβερές αναμνήσεις που δεν φεύγουν ποτέ από το μυαλό μου...

Ποιοι παίκτες θεωρείς ότι σημάδεψαν τον θεσμό του Κυπέλλου με την παρουσία τους?
- Παίκτες που έχουν σημαδέψει τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος? Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω...θα ξεκινήσω πρώτα με 3 ονόματα που έφυγαν από κοντά μας τόσο πρόωρα και άδικα, τους αείμνηστους φίλους και συμπαίκτες Δημήτρη Χορταριά, Δημήτρη Σαλαμούρη και Πέτρο Στυλιανό, θα τους θυμόμαστε πάντα...
Επίσης, Άγγελος Τσακίρης, πολυνίκης του θεσμού και φίλος από τα παλιά. Μαζί, άλλοι παίκτες φόβητρο για εμάς τους μικρούς στην δεκαετία του ’80 ήταν οι Νάσος Φωτόπουλος, Δημήτρης Καλλός, Λεωνίδας Παπαμιχαήλ, Γιώργος Ζαβός και Κώστας Αναπλιώτης.

Έχεις παρατηρήσει σημαντικές αλλαγές στα παιχνίδια Κυπέλλου μέσα από το πέρασμα των χρόνων?
- Η δεκαετία του ’90 έφερε πολλές και σημαντικές αλλαγές τόσο από πλευράς διοργανώσεων όσο και σε άλλες πλευρές του παιχνιδιού, όπως για παράδειγμα οι τεράστιες αλλαγές που έγιναν στις βάσεις των ομάδων, τερματοφύλακες, τσόχες κ.α.
Όμως ο θεσμός του Κυπέλλου παρέμεινε ο ίδιος όπως τα πρώτα χρόνια, με έντονες συγκινήσεις και μεγάλες εκπλήξεις αλλά δυστυχώς πολύ λιγότερες συμμετοχές παικτών. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω την μοναδική μου επιτυχία σε Κύπελλο Ελλάδος πριν από 5 χρόνια όταν και έφτασα στον τελικό της διοργάνωσης με αντίπαλο έναν από τους κορυφαίους Έλληνες παίκτες, τον Κώστα Τριανταφύλλου σε έναν τελικό που έπαιζα μαζική άμυνα επί 30 λεπτά και τελικά, λύγισα στην παράταση με το γκολ του ξαφνικού θανάτου.

Μια νέα (ημερολογιακή) χρονιά έχει ξεκινήσει, ποια η ευχή σου για το μέλλον του subbuteϊκού χώρου?
- Η ευχή μου για τις μελλοντικές διοργανώσεις είναι να βρούμε τον τρόπο να φέρουμε μικρά παιδιά στον χώρο, να γνωρίσουν το επιτραπέζιο ποδόσφαιρο και τις μοναδικές συγκινήσεις που μπορεί να τους χαρίσει! Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξει μέλλον και το ελληνικό subbuteo θα μείνει ζωντανό. Το subbuteo είναι αυτό ακριβώς που αγαπήσαμε, στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με την παρουσία μας. Καλή Χρονιά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου